Předmět: Stravovací služby (SSL)Semestr: ZS 2012Forma studia: prezenční Garant předmětu: doc. Ing. Ján Orieška, PhD. Vyučující: Ing. Roman Švec (rsvec@ef.jcu.cz) Způsob zakončení: zápočet, zkouška Anotace předmětu:Cílem předmětu je objasnit význam stravovacích služeb v cestovním ruchu. Dále seznámit studenty s historickým vývojem těchto služeb, jejich interakcí ke službám cestovního ruchu, aktuální situací v tomto oboru, klasifikací stravovacích služeb a zásadami provozu gastronomických podniků. Dále kurz poskytne základní znalosti z oblasti potravinářství a kuchyňské technologie.Povinná literatura:
Doplňující zdroje:
Internetové zdroje:www.socr.czwww.czso.cz www.ahrcr.cz www.mmr.cz www.czechtourism.cz www.magconsulting.cz www.vzdelavanivcr.cz www.czso.cz Přednášky:
Cvičení:
Požadavky na zápočet:A) Prezentace zadaného projektu na příslušném semináři (témata a závazné datum prezentace a další požadavky budou stanoveny na prvním semináři, délka vystoupení cca 20 minutB) Splnění domácích úkolů, které budou zadány během semestru minimálně dvakrát, odevzdávat se budou elektronicky C) Účast na přednáškách a seminářích (student může chybět maximálně na dvou přednáškách a dvou seminářích) Požadavky na absolvování zkoušky:Předmětem zkoušky jsou znalosti problematiky kurzu na základě přednášek a povinné studijní literatury v daném rozsahu. Zkoušku lze skládat až po udělení zápočtu.A) Písemná část minimálně 70% úspěšnost výsledek testu je vstupním hodnocením pro ústní část zkoušky B) Ústní část Doplňující informace:Účast na přednáškách a seminářích je podstatnou součástí procesu výuky. Přítomnost studentů bude během semestru kontrolována. Nepřítomnost studenta v době prezentace projektu nelze omluvit a datum prezentace nelze zaměňovat z důvodů kontinuity výuky.V případě nepřítomnosti je povinností studenta si probíranou problematiku doplnit. Na semináře je žádoucí, aby si studenti připravili aktuální informace o dění v. oboru stravovacích služeb. Přednášky jsou pomůckou pro pochopení problematiky, nikoliv jediným a vyčerpávajícím zdrojem informací. Ke každému tématu přednášky jsou doplněny potřebné informační zdroje pro studium, které musí student ke zkoušce adekvátním způsobem zvládnout. Aktuální informace k předmětu budou k dispozici v systému Moodle, proto jej prosím průběžně sledujte. Při vypracovávání prezentací a případných nejasnostech v probíraných tématech je možné využívat konzultační hodiny . Jakékoliv dotazy či problémy je vhodné co nejdříve konzultovat s vyučujícím, který může výše uvedená pravidla upřesnit či doplnit. |